Uwaga keyloggery!!

Status
Zamknięty.

snipers

Advanced User
Październik 24, 2009
Liczba reakcji
20
Witajcie i uwa?ajcie na keyloggery na stronie dobrze znanej i lubianej.
tibia-wiki.net
Jaka? menda pr?buje modyfikowa? tyle stron ile si? da, ?e wyskakuje ci ?e masz star? wersje flasha. Pokusi?em si? o przeskanowanie pliku i co?
Flash_Patch_2.21(1).exe - Skaner malware'u Jotti
Poza tym plik pr?buje sam si? uruchomi? (nie wiedzie? czemu), dobrze ?e mam Vist? to wyskoczy? mi komunikat o tym czy na pewno chc? to uruchomi?. Oczywi?cie NIE!. I jeszcze pobiera si? to z jakiego? hostingu plik?w, wi?c to mnie podkusi?o do ?ledztwa.
Sam keylogger dzia?a troch? bardziej zaawansowanie ni? samo przechwytywanie klawiszy, tak wi?c kopiuj wklej pass?w nie pomo?e bo virusek ten monitoruje schowek oraz proces klawiatury ekranowej (te? nie zapobiegnie hackowi).
Wi?c uwa?ajcie na to, prawie codziennie natykam si? na zmodyfikowan? stron?.

Odp: Uwaga keyloggery!!

Dzi?ki z info na pewno si? przyda.
nie tylko na tibia-wiki.net takie soc wyst?puj? na innych podobnych stronach te? to widzia?em.
Wi?c ludzie uwa?ajcie gdzie wchodzicie i nie wchodzie w linki ktore dostajecie od nieznanych OS?B!

Uwazajcie, uwazajcie.
A apropo strknek wiecie moze co sie stalo z Tibiasoft.com?

Co za nooby, wcze?niej ju? informowali, ?eby nic nie ?ci?ga?.
Ka?dy mo?e tam napisa? co chce.
Keylogger nie czeka ju? na wpisanie pass?w, czy wklejenie.
Gdy by?e? zalogowany i odpali?e? plik infekuj?cy to nawet ?cierwo, uanes przechwytywa? passy (przechwytywa?, bo nie istnieje od 2 tyg).
@off
Na nieszcz??cie masz vist?, najwi?ksze ?cierwo. Wole 98 ;d

@down
?wi?ta racja.

Ostatnia edycja:

Uwaga, na tibia.net.pl te? s? keyloggery. Nieufna strona, osobi?cie nie polecam jej u?ywa?.

UP@
Mo?e i s? ale ja zawsze skanuje i nie ma ;p
a co do tibia-wiki.net to kiedy? pobra?em flasha bo pisa?o na stronie g??wnej ?eby pora? a p??niej patrze a to keylogger

HateThisSite W tym wypadku dzi?kuje ze mam vist?. Plik pr?bowa? si? sam odpali? w trybie administratora, a oboj?tnie co uruchamiane w trybie administratora na vi?cie wywala komunikat o potwierdzenie dzia?ania.

snipers nie chce si? z Tob? k??ci?, ale i tak wole 98.
S? lepsze keyloggery i trzeba umie? bindowa?.
Tibia-wiki kiedy? ostrzega?a.
Poza tym jak si? gra w tibi? to si? skanuje ka?dy plik, cho? nie zawsze to pomaga...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry