• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

War Horse

Status
Zamknięty.

Peefka

User
Czerwiec 28, 2011
Liczba reakcji
0
Witam, jak moge zdobyc tego mounta posiadam juz sugar oat ale nie wiem co dalej, kupilem go za 70k i nie wiem czy czasami nie zaplacilem za duzo :/ bo czytam ze samemu mozna to zrobic :/ i jeszcze jedno pytanie czy posiadajac mounta i dodajac utani hur zwieksza sie predkosc poruszania czy utani hur wtedy nic nie daje ?

Odp: War Horse

Po prostu idziesz do zagrody z ko?mi, kt?ra znajduje si? ko?o venore lub thais. P??niej u?ywasz tego na tym koniu i jak b?dziesz mia? szcz??cie to z?apiesz.

Mount dodaje +10 do szybko?ci chodzenia (tak jak bohy +20), czyli jak wrzucisz do tego utani hur b?dzie porusza? si? jeszcze szybciej. ;)

Po prostu idziesz do zagrody z ko?mi, kt?ra znajduje si? ko?o venore lub thais. P??niej u?ywasz tego na tym koniu i jak b?dziesz mia? szcz??cie to z?apiesz.

ja slyszalem, ze podczas najazdow sie respia 2-3 horse, i wtedy tylko mozna je zlapac.

czyli jak wrzucisz do tego utani hur b?dzie porusza? si? jeszcze szybciej. ;)

serio? nie wiedzialem :/

Na moim serverze (Empera) zaraz po update ten sugar oat kosztowa? 5k nie wiem jak jest teraz.

Ja wyczyta?em na tibia.pl, ?e tam mo?na je znale??. Zreszt? sam widzia?em je zamkni?te w takiej zagrodzie pod thais. To chyba by?y w?a?nie one. ;)

Widze, ?e dobre macie wkr?ty. Konia tylko i wy??cznie si? wypo?ycza, a ten sugar to bujda. 500gp za dzie?.

Widze, ?e dobre macie wkr?ty. Konia tylko i wy??cznie si? wypo?ycza, a ten sugar to bujda. 500gp za dzie?.

Haha, ale teraz dowali?e?... M?j brat mi dzi? powiedzia? , ?e wczoraj z?apa? sobie tego war horsa w?a?nie z tej zagrody gdzie si? konie wypo?ycza. W thais s? one wschodniej bramie.

A i m?j brat na pandorii kupi? tego sugar oat za 2k.

Ah, ale kr?cicie :o
Ma?e sprostowania:
1. Zwyk?ego konika mo?na wypo?yczy? ko?o Thais i Venore, za 500gp/dzie?. R?wnie? facc mo?e z tej us?ugi korzysta? i posiada? konika.
2. R?wnie? s?ysza?am o tym, ?e war horse mo?na z?apa? podczas jakiego? tam najazdu, ale... na ang wiki jest napisane:
Notes: To Tame a War Horse you must wait for the Horse to get free from the stables in either Thais or Venore
Czyli, ?eby z?apa? war horse musimy poczeka?, a? uwolni si? on ze stajni, kt?ra znajduje si? obok Venore lub Thais. Czyli wychodzi na to, ?e brat Slash0 mia? racj? :)
Aczkolwiek mo?liwe, ?e podczas najazd?w te? da si? je z?apa? :)
3. Co do sugar oat to ceny mog? by? r??ne - wiadomo, zale?y od serwera. U mnie, na Refugii ?rednio z 2k chodz?. Ale ?eby 70k kosztowa?y? :o
I tak, sugar oat da si? samemu zrobi?. Wystarczy u?y? trzcin? cukrow? na snopku siana.

Ehh... 70k, to jakie? 69k za du?o. Przecie? mo?na to zrobi? samemu ! Zapewne wiesz, ?e istnieje co? takiego, jak tibia-wiki.net, a dok?adniej : Sugar Oat ? Tibia Wiki - ma?ym druczkiem, napisane jest, ?e mo?na go zrobi? samemu, ze sk?adnik?w, kt?re mo?emy zdoby? sami ! Aby "z?apa?" konia, musi on by? w stajni, ew. z tego co wiem - w czasie najazdu.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry