-Tibia 8.60 Z Fighters Online! (wcze?niej nowa ods?ona WoDBo)

Status
Zamknięty.
Odp: Z Fighters Online! (wcze?niej nowa ods?ona WoDBo)

Fajnie ze nie expowisko, a reczej quest i to mi sie podoba ;) DAWAJ WIECEJ :)

Ob?z bandyt?w (wip):​

bzqg5uy2jxy6.jpg

Cos mi sie wydaje ze tego nawet ,,przerobione wodbo" nie bedzie mozna nazwac :D
Jeszcze pare miesiecy masz nad tym pracowac wiec to praktycznie bedzie wlasny ots.

@bysiu starzy wyjadacze zw? to co? dbko2...
[video=youtube;7cvwWaS-eyc]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7cvwWaS-eyc&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404[/video]

To, ?e kto? pr?bowa? stworzy? gr? na wszystkich grafikach z loga i mu nie wysz?o, nie znaczy ?e teraz wszystkie tego typu gry ka?dy b?dzie por?wnywa? do tego ch?amu.
Po to zrobi?em t? zapowied? i opisa?em gameplay. Moim zdaniem projekt nasz i dbko2 mo?na opisa? w ten spos?b:

DBKO2:
Client z tysi?cami bezu?ytecznych grafik i silnik z dziesi?tkami bezu?ytecznych skrypt?w. Tw?rcy nie postarali si? o posprz?tanie pozosta?o?ci po tibii (skrypty jak movements, actions itp) co powodowa?o bugi ju? na starcie.
Sama gra ogranicza?a si? tylko do zdobywania poziomu (co r?wnie? nie by?o mi?e na jednym wielkim kwadracie) i transformowania si?. Sagi mia?y tylko przyci?ga? ludzi bo ich wykonanie to dno - wej?cie, zabicie jednego moba, wyj?cie i ju? obok mamy next). Mieli?my tak naprawd? tylko 3 rodzaje technik ofensywnych : naprowadzaj?ca, fala, parali?/mwall.
Super.

ZFO:
Nowe spr,dat i items.otb zbudowane od 0. Wszystkie stare skrypty s? puste, wi?c je?li co? powoduje b??d szybko znajd? rozwi?zanie i nie ma niepotrzebnego syfu.
Tutaj zdobywanie poziomu to b?dzie tylko krokiem do w?a?ciwej gry - zabijaniem innych ras. Mimo to b?dzie wymaga?o my?lenia bo nie b?dziemy zabija? przeciwnik?w tylko stoj?c w miejscu i atakowa?. Bez ruchu i trapowania silniejszych potwor?w przegramy.
Do tego b?dzie mo?na odpycha?, przyci?ga? wrog?w. Techniki b?d? bardzo dynamiczne i rozwini?te.

Kr?tko m?wi?c - kto?, kto por?wnuje ten projekt do DBKO2 jest zbyt wielkim pesymist? i nie ma co liczy? ?e tak si? stanie. ZFO b?dzie kolejnym krokiem w rozwoju DB ots?w i przeniesie rozgrywk? na wy?szy poziom.

@Up to po prostu bol dupy :) zakladam ze napisal Ci pw o mappera. Odmowiles, to juz "starzy" wyjadacze pisza. A wgl nie jest stary, zalozyl konto w wieku 13 lat, teraz ma z 17-18 to nie jest starosc. Super sie zapowiada, wiem ze bedzie to calkowicie inny server niz to dbko2, gralem u Painkillera oraz Nygusa. Wiec kurwa infilicity nie mow gowna skoro gowno wiesz. Proste. Tu pewnie odezwie sie jego przyjaciel Simons ktory robi jeszcze wieksze gowna typu dbko. Biberek. Starzy wyjadacze-BEKA! :) Poza tym jak widze wasze zryte banie, ktore nawet nie mieli jeszcze mozliwosci spojrzec na efekty, questy etc... pisza takie gowna, porownujac to do dbko2 na ktorym szata graficzna otoczenia byla na dobrym poziomie a wlasnie efekty questy itp... itd... byly zjebane to az mi sie chce, hm nic mi sie nie chce wlasnie ;o Brak slow.
@CZEKAM NA WIECEJ!:)

Ostatnia edycja:

Na dbko2 szata graficzna by?a w fatalnym stanie.... ?le zripiwane grafiki loga a wykorzystanie jeszcze gorsze....

Namek Tree - prosto od Painkillera!​

To jedynie pocz?tek najlepszej planety Namek, jak? kiedykolwiek mogli?cie ujrze?. Musi by? ona dopracowana r?wnie dobrze jak Ziemia, wi?c trzeba narysowa? wiele nowych grafik i stworzy? map? r?wnie ciekaw?, jak? b?d? mieli okazje eksploatowa? saiyanie.

eqxmok7v2a0q.jpg

---------- Tre?? dodana o 15:59 ----------

Ziemia - nowa niespotykana ods?ona!​

4zdnnxzwydh4.jpg

Nowa planeta stworzona od podstaw przez ZF Team. Nie mog? powiedzie?, ?e jest dopracowana szczeg??owo co do milimetra, ale naprawd? jest co ogl?da?. W grze robi ona niesamowite wra?enie. Napisa?em nazwy lokacji nie dla zabawy - b?d? one konieczne do poruszania si? po mapie (Instant Transmission, statki itp).

Ziemia i Namek b?d? planetami tylko do zapoznania si? z gr? i wbiciem 100 poziomu.
Reszt? b?dziemy wbija? na innych planetach - ciekawe co by by?o, gdyby?my do tego dodatkowo musieli walczy? o ich kontrol?... ;>

cieszy oko ;] mam nadzieje ?e liczba graczy dobije 100 os?b online [w godzinie szczytu] bo inaczej nie wiem czy bd si? op?aca? gra? ;/

Kyodai piramid, czyli najtrudniejszy quest na Ziemi!

v4td78erhrr6.jpg

Piramida Kyodai b?dzie najtrudniejszym questem na Ziemi. Je?li ktokolwiek spodziewa si? spamowania hot?w i spalania nie wiadomo jakiej ilo?ci KI jest w du?ym b??dzie.
Mimo ?e nie wygl?da, jest to nic innego jak labirynt pe?en niebezpiecznych nieumar?ych i wielu pu?apek.
Tylko 6 po??czonych ze sob? teleport?w jak ten...
xtsqnbr2n5la.jpg

... jest w stanie otworzy? nam drzwi do komnaty faraona. Jest jednak haczyk - przy wej?ciu do piramidy mamy mo?liwo?? tylko 6 razy u?y? teleport. Je?li nam si? nie powiedzie - cofamy si? na start. A nie wszystkie przej?cia kieruj? nas do bossa ;)

Co b?dzie nagrod?? To ju? zale?y od was! Piszcie swoje propozycje lub wybierzcie jedn? z moich. Przy pisaniu propozycji prosi?bym przestrzega? jednej zasady - nie mo?e by? to co?, co daje przewag? w pvp.

Moje propozycje :

X fasolek Senzu
+
  • zyskujemy mo?liwo?? zmiany koloru postaci (wtedy na pocz?tku nie b?dzie ona mo?liwa)
    lub
  • dostajemy 7 smoczych kul i mo?emy wezwa? smoka
    lub
  • dopiero od tego momentu mo?emy walczy? z innymi rasami (taki sprawdzian przed walk?)

Czekamy na wasze pomys?y!​

---------- Tre?? dodana o 13:32 ----------

Zosta?o do zrobienia na Ziemi doko?czenie wi?zienia i Hercule City. Po tym dodawanie mob?w i quest?w i Ziemia b?dzie sko?czona!

Piramida bedzie wygladac identycznie jak w buu fury, czy moze zrobisz cos nowego?

Dobre spostrze?enie, odwali?em na szybko co? podobnego do buu's fury bo chc? to sko?czy? jak najszybciej. Ju? j? sko?czy?em i szczerze nie chce mi si? zmienia? rozmieszczenia pomieszcze?. Ale to i tak nic wielkiego, bo na ziemi zabawimy tylko w pocz?tkowej fazie gry. Reszt? sp?dzimy na innych planetach kt?re b?d? ca?kowicie nowe ;)

msx0o5ouxhfw.jpg

Ostatnia edycja:

Base postaci :
(to co? a'la nastolatek, wszystkie postacie b?d? zaczyna? w tym wieku)
wxw8nnd7t4m2.png

---------- Tre?? dodana o 01:56 ----------

Ma?y dodatek - pierwsze 'szkice' postaci:

l6u8hz6i0d43.png

Nie za niski?
Wygl?da jak Chibi Gohan je?li chodzi o postur?.

Pozdrawiam!

@up nie chibi goten?;p
Co tu mowic, przyzwyczailem sie do stylu Painkillera oraz Nygusa, teraz Ty ;) zadziwiajace, macie takie same style, wiem wiem Painkiller w pokoju etc;) ++++ POZDRAWIAM czekam na wiecej ;))
PS. Majac te same style pixelartu, czemu nie wezmiesz tych co robil Painkiller?:)

Niby fajnie to wyglada ale czemu na prawie kazdym otsie glowa jest wieksza niz reszta ciala? :/ Zrobcie cos z tym.

Ale to nie moje pixele ;) Painkiller je robi?. Jest to base zrobiony na podstawie chibi gohana z loga. Ja robi?em w?osy 2 postaci.

---------- Tre?? dodana o 19:48 ----------

Pierwsze kompletne postacie (kolory b?dzie mo?na edytowa? w grze):

l6218m4kcveu.png

Nie?le... Kolory kredytowa? w game ? Nie polecam...

Dlaczego? Charakterystyka postaci nie ulegnie zmianie, bo na najwy?szej transformacji nie b?d? one istotne, a wykluczy to dyskusje na temat 'kolor?w do dupy' itp.

bardzo fajnie te postacie wygl?daja, przyczepi?bym sie jedynie do w?os?w tych d?ugich, grzywka dziwnie troszku wygl?da. Wielkie plusy odemnie w ciagle wk?adana prace. Oby na starcie by?o duzo ludzi i OTS skonczy? sie happyendem. Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry