Inne Z?y adres IP?

Status
Zamknięty.
Odp: Z?y adres IP?

IP wew na vpsie? Da sie w ogole cos takiego znalezc i kupic? xD

Zle ip w configu ustawiles zapewne...

Zewn?trzne. Ju? edytowa?em. Nie wiem co mi si? pojeba?o, ?e tak napisa?em.
Jak masz pisa? brednie o configu, to nawet nie pisz. Nie jestem idiot? i wiem kiedy problem tkwi w czym? tak banalnym.
Nawet nie zaczyna ?adowa? ??dnych plik?w, co dopiero config, a ju? wyskakuje komunikat "Error: zly adres IP n"

Ostatnia edycja:

No sorry, ale nikt nie jest takim idiota, a w 90% podpbnych tematow ktore sie pojawiaja to rozwiazanie dziala. Wiec skoncz mi tu pierdolic ze jestes takim alfa i omega i wszystko wiesz i na 100% zrobiles dobrze. Bo moze zajebales literowke gdzies i nie sprawdziles? Nie wiem, nie obchodzi mnie to. Moze zjebany silnik sciagnales i nie dziala, moze cos w nim grzebales i sam zjebales.

Silnika nie znam, wiec ci nie pomoge, ale watpie zeby silnik sobie sam z dupy bral ip, bo musi je pobierac skads, czyli zapewne z configu. Wiec nie moze jakos tak sobie pobrac ip z dupy zanim zaladuje config ;< No ale dobra, ty tu jestes specjalista wiec moze i tak jest zrobiony ten silnik i jest problem gdzie indziej.
Ale na koniec sie pewnie okaze, ze jednak w configu zle ip podales, albo cos podobnego... :/

Jezu Ty nie rozumiesz co ja napisa?em. Gdyby adres IP w configu by? z?y, to OTS i tak by si? odpali? albo chocia? wywali?oby b??d, odno?nie linijek w configu. Chocia? cz??? OTS'a zacz??aby si? wczytywa?. To nie jest wina configu, bo nawet jak go wyrzuci?em na chwil? z silnika to i tak by? ten sam komunikat. Silnik dzia?a, bo sprawdza?em u mnie na kompie i ludzie mogli gra?. To nie jest jaki? g?wniany silnik i chyba to "n" na ko?cu co? znaczy. Przynajmniej mi si? tak wydaje. Chodzi o to Error: z?y adres IP "n". Jedyne z czym mi si? do kojarzy to to, ?e pr?buje pobra? ip z komendy nbtstat –n i co? mu nie pozwala. G?wno mnie obchodz? 90% rozwi?za?. W OTS'ach i Tibi siedz? od samego pocz?tku 7.6 i nie jestem kretynem ?eby nie wiedzie?, ?e w configu trzeba wpisa? kilka cyferek oddzielonych kropkami.

---------- Tre?? dodana o 13:52 ----------

Do??czy?em screen b??du.

---------- Tre?? dodana o 19:20 ----------

Jak kto? tylko wie dlaczego tak si? dzieje i poda jaki? spos?b aby to naprawi?, to przeleje mu troch? kaski na konto :)

Wyslij screena z configu oraz ip z vps jakie otrzymales

Prosz?:
2qabbq.jpg

To nie to jak dla mnie. Inne OTSy odpala normalnie, ale z tym mazurkiem co? tutaj nie chce zaskoczy?. Na kompie u mnie dzia?a normalnie, a tutaj na dedyku nie chce.

Spr?b?j zmieni? aders ipv4 na adres bramy domyslnej

Przecie? to bez sensu. Nie b?d? mia? neta i tylko wyrzuci mnie z VPS'a. Adres na VPS mam przypisany poprzez DHCP, lecz jest sta?y.

Po chuj kupujesz vpsa jak nawet nie znasz podstaw konfiguracji otsa?

Po chuj kupujesz vpsa jak nawet nie znasz podstaw konfiguracji otsa?

Pisal, ze sie zna przeciez :/
Poza tym, jak juz zamknal temat a problem rozwiazal to zamiast jak idiota kasowac posty i "zamykac" temat mogl to zrobic normlanie. Zostawic posty, opisac sposob na rozwiazanie.
Chociaz w sumie patrzac po tym jak to wyglada ostatecznie sie pewnie sprowadzilo wszystko do zlego ip w configu, dlatego zamiast wyjasnic i sie przyznac to pokasowal co sie dalo XD

Wy wszyscy jeste?cie tacy znawcy, ?e jedyne co umiecie, to wklepa? kilka cyferek w configu i odpali? silnik. Jak macie takie kurwa brednie pisa?, to lepiej zamilczcie i sko?czcie sie pogr??a?, bo nawet jakbym mia? ?le wpisane IP w configu geniusze, to silnik i tak by si? normalnie w??czy?.

Mo?na dowiedzie? si? jak zosta? naprawiony problem ?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry