SMC - czyli olewasz i awansujesz.

Status
Zamknięty.
Odp: SMC - czyli olewasz i awansujesz.

Brakuje jednej zajebiscie wazne rzeczy w kontaktach kadra i ich pomysly > uzytkownicy.
Konkretniej to rzeczowych informacji na temat tego co zostaje zmieniane i wprowadzane.

Jak sie widzi newsa w stylu:
Dzisiaj usunelismy modow, globale sie nazywaja team i zostalo pare osob. Jest to nowa zmiana bla bla bla. Patrzcie, cos robimy a wy gadacie, ze nie.
To rece opadaja, ludzie sie wkruwiaja i zaczynaja dopytywac o co tak na prawde chodzi.
Jak powinien wygladac news? No moze mniej wiecej tak:
Dzsiaj usunelismy modow, do takiego kroku zmusilo nas xx i xx po przemysleniu yyy i zzz stwierdzamy, ze to najlepsze posuniecie. W przyszlosci dzieki temu, oraz xxxx mamy nadzieje, ze w xxxx dziecinie zycia forum wszystko bedzie sie lepiej ukladac. Global moderatorzy teraz sa nazywani teamem, zmiana nazwy sugeruje xxxxx i sprawia, ze wszyscy sa rowniejsi i nikt nie jest "wielkim panem tego swiata". Kolejna zmiana to xxx, ktora wprowadza xxx i zmienia xxx, dzieki czemu w xxx bedzie xxx i juz nie bedzie yyy, czego nie lubial zaden uzytkownik. I ostatnia informacja, nie dlugo bedzie zbierana ekipa do napisania gazetki i zajecia sie xxxx. Tym razem naszym zdaniem proejkt wypali lepiej poniewaz uzytkownik xxx ma konkretny plan na realizacje z kilkoma nowymi pomyslami(takimi jak xxx czy zzz), ktore wczesniej nie byly realizowane co posrednio moglo byc powodem xxx sytuacji i malej popularnosci gazetki.

Problem raz:
W kazdej informacji brakuje zawsze tego co dalem jakos xxx, zzz czy yyy...
Problem dwa:
Jesli ktos z kadry nie potrafil by wypelnic takiej regulki, to znaczy, ze zmiana jest chujowa i tak na prawde nikt nie wie po co wprowadzana.
Problem trzy:
Jak juz uzytkownicy pytaja o co chodzi, to nikt nie udziale konkretnie odpowiedzi, przez co zaczyna sie spam, flame i inny syf w tematach.
Problem cztery:
Jak juz jest ten spam w tematach to kadra tylko mowi, ze to nie ich wina i ze uzytkownicy na wszystko narzekaja.
Problem piec:
Jak by wszystko bylo przemyslane na prawde, sensowne i konkretne. Potem rzeczowo opisane i kazdy by zostal poinformowany o ideach administracji i ich planie na przyszlosc zwiazanym z dana zmiana to by bylo troche inaczej, ale nie jest. Za kazdym razem walkowane to samo.

-- Poczatek tematu --
"Zminiamy xxx na forum."
"Dlaczego?"
"Bo zjadlem kanapki z serem na sniadanie." -- kompletnie nie na temat lub bardzo ogolnikowo
"Wy nic nie robicie na tym forum tylko jakies durne zmiany."
"Wy tylko hejtujecie i nic nie wnosicie na forum, nie wiecie jaki mamy plan."
"Jaki macie plan?"
"Mamy plan taki, ze jutro zjem mniej kanapek z serkiem na sniadanie." -- znow nic na temat lub same ogolniki
"Aha, ale jaki to ma zwiazek z ta zmiana? Nic konkretnego nie zrobiliscie tylko jakies zmiany bez sensu ktore nic nowego nie wnosza, robicie to tylko po to, zeby udawac, ze "cos sie dzieje"."
"Nie prawda! Masz warna za hejt."
"Jestes glupim debilem, nie umiesz ogarnac, dajesz warny za nic bla bla bla."
"Masz bana"
-- EOT --

Ogolnie mysle, ze lepsze bedzie myslenie "Aha, aha, wiec taki maja pomysl i tak to robia. Nie podoba mi sie to, ale przynajmniej wiedza czego chca. Ja bym to zrobil inaczej, ale poczekam troche, albo po prostu o tym powiem. Nie robia nic bez sensu byle by bylo, wiec nie bede hejtowac, bo po co" u uzytkownikow, niz to co jest teraz "kolejna bez sensu zmiana, nawet nie wiedza po co to robia, 5 admin wchodzi do tematu i gowno napisal, tylko jakies kanapki na sniadanie zjada... Ide zhejtowac, lepszego pomyslu nie mam ale oni tez nie, wiec ok. ".

Jak juz robicie jakies zmiany to udowodnijcie, ze sa sensowne, a nie cokolwiek zeby sie dzialo. Jak nie potraficie, to znaczy, ze zmiany nie maja sensu, wiec ich po prostu nie wprowadzajcie, bo prowadzi to do takich sytuacji ktore znaja wszyscy i ktore opisalem.
Jak nie macie pomyslow na zmiany, to nie robcie nic, przynajmniej nie klamcie, ze robicie, bo proby sa marne w wiekszosci przypadkow.
Jesli jednak macie zamiar nic nie robic, to moze lepiej odpuscic wolontariat na rzecz forum i zwolnic miejsce dla kogos innego?
Ale jak bardzo chcecie pomoc temu forum, to sprobojcie znalezc kogos kto mu pomoze jakos, jesli sami nie dajecie rady, nawet jak bardzo chcecie.

// Koniec przekazu Kikimory.

Ostatnia edycja:

A co do tematu, to po czesci w og?le was nie rozumiem. Chcecie zmian? No dobrze, jakich? Zmiany kadry? No dobrze i co to da?
Czy akutalna kadra dzia?a jako? na niekorzy??? Kto? napisze "nic nie robi?." A co maj? robi?? Forum tworzymy my, u?ytkownicy. Kadra ma obowi?zek tylko dopilnowa? tego by wszystko odbywa?o si? zgodnie z regulaminem.

Gratulacj?, w?a?nie zaprzepa?ci?e? swoje JAKIEKOLWIEK szanse na moderatora. My?lisz, ?e praca ta powinna polega? wy??cznie na egzekwowaniu regulaminu? Gdyby?my szli twoim tokiem rozumowania na forum nie by?oby nic, bo kto mia?by to zmieni? jak nie w?a?nie kadra?

Nast?pna rzecz - od kiedy support ze strony Tibia.com przynosi ogrom wej??? Trochu si? pomylili?cie. Tak si? sk?ada, ?e by?em kiedy? w kadrze w?a?nie tibiopedii i sam Romano m?wi?, ?e tak naprawd? ten support przynosi znikome korzy?ci. Usuwaj?c boty itp usuneliby?my sobie przy okazji po?ow? u?ytkownik?w.

Gratulacj?, w?a?nie zaprzepa?ci?e? swoje JAKIEKOLWIEK szanse na moderatora. My?lisz, ?e praca ta powinna polega? wy??cznie na egzekwowaniu regulaminu? Gdyby?my szli twoim tokiem rozumowania na forum nie by?oby nic, bo kto mia?by to zmieni? jak nie w?a?nie kadra?

Nast?pna rzecz - od kiedy support ze strony Tibia.com przynosi ogrom wej??? Trochu si? pomylili?cie. Tak si? sk?ada, ?e by?em kiedy? w kadrze w?a?nie tibiopedii i sam Romano m?wi?, ?e tak naprawd? ten support przynosi znikome korzy?ci. Usuwaj?c boty itp usuneliby?my sobie przy okazji po?ow? u?ytkownik?w.

Nie wiem po co gadacie o Tibiopedia, ale tak, rzeczywi?cie bycie w programie jako supported to jest syf. Ale Tibiopedia jest promoted. Czyli darmowe pacce dla paru os?b z kadry, naj?wie?sze info i grafiki od Cipsoftu, bycie w spisie stron, reklama wi?kszych event?w itp. itd.

Od pocz?tku chodzi?o o promoted, liter?wka :wink: //Dziki~~

Ostatnio edytowane przez moderatora:

A co by?o tak za Twojej kadencji?
Chyba nic si? nie zmieni?o, a jako? jak mia?e? rang? nie widzia?e? problem?w wi?c sko?cz pisa? bezsensowne posty.

Ja nie widzia?em problem?w jak mia?em rang?? Przecie? to w?a?nie do Ciebie, Dziki, pisa?em to, co mi si? nie podoba?o... Co mi odpisywa?e?? Odpisywa?e? mi: ,,Tak zawsze by?o i co by? nie pr?bowa?, to tego forum nie zmienisz. Wiadome, ?e ludzie z kadry s? wa?niejsi i maj? mie? przywileje''. To chyba by?o, gdy mi si? nie podoba?o reklamowanie i nie zwa?anie na regulamin ots?w cz?onk?w kadry. Problem?w nie widzia?em? A nie pami?tasz, ?e sami nas przestrzegali?cie, ?e kadra ma nie wypowiada? si? w technicznym, bo wyleci? Dlaczego? Bo sami wiecie, ?e kadrowicz nie ma szans w starciu z u?ytkownikami - ale to nie dlatego, ?e jest jeden, a dlatego, ?e faktycznie, nie ma dobrych argument?w. Ile razy kadrowicze dostawali opierdol za to, ?e napisali co? w technicznym. Wi?c prosz? Dziki, nie wciskaj ludziom kitu, bo Ciebie jeszcze mia?em w tej kadrze za normalnego, ale jak przyjdzie co do czego, to i Ty potrafisz nie?le nawciska?.

W sumie tak przegl?daj?c od czasu do czasu forum, ?api? si? za g?ow? i na my?l przychodzi mi tylko jedno sformu?owanie... Debilizm. U?ytkownicy jak u?ytkownicy zawsze b?d? marudzi? ?e kadra nic nie robi i banuje z czystej satysfakcji. Ludzie czego wy jeszcze pragniecie na tym forum fajerwerk?w w 3D? Nie chce si? wtr?ca? zbytnio w ten temat, bo za bardzo bym si? zag??bi? i zacz?? miaucze? jak po?owa tego spo?ecze?stwa. Hmm, gdy posiada?em rang? "moderatora" (tak uda?o mi si?) przejrza?em kilka temat?w kadry i mog? powiedzie? ?mia?o ?e pomys??w jest multum, ale brak czasu i ch?ci robi swoje. W sumie cz?owiek jest cz?owiekiem nie nale?y wymaga? od niego b?g wie czego, ka?dy ma swoje ?ycie i chce troch? z niego czerpa?, a nie siedzie? 24/7 przed monitorem i pracowa?, bo komu? si? tak ?ywnie podoba. Wszystko w swoim czasie, a p?ki co prosi?bym o zaprzestanie pisania temat?w zwi?zanych g??wnie z kadr?.

Pozdrawiam!

W sumie tak przegl?daj?c od czasu do czasu forum, ?api? si? za g?ow? i na my?l przychodzi mi tylko jedno sformu?owanie... Debilizm. U?ytkownicy jak u?ytkownicy zawsze b?d? marudzi? ?e kadra nic nie robi i banuje z czystej satysfakcji. Ludzie czego wy jeszcze pragniecie na tym forum fajerwerk?w w 3D? Nie chce si? wtr?ca? zbytnio w ten temat, bo za bardzo bym si? zag??bi? i zacz?? miaucze? jak po?owa tego spo?ecze?stwa. Hmm, gdy posiada?em rang? "moderatora" (tak uda?o mi si?) przejrza?em kilka temat?w kadry i mog? powiedzie? ?mia?o ?e pomys??w jest multum, ale brak czasu i ch?ci robi swoje. W sumie cz?owiek jest cz?owiekiem nie nale?y wymaga? od niego b?g wie czego, ka?dy ma swoje ?ycie i chce troch? z niego czerpa?, a nie siedzie? 24/7 przed monitorem i pracowa?, bo komu? si? tak ?ywnie podoba. Wszystko w swoim czasie, a p?ki co prosi?bym o zaprzestanie pisania temat?w zwi?zanych g??wnie z kadr?.

Przeczyta?e? chocia? temat, ?e piszesz? Bo raczej nie wiesz o co chodzi, takie odnios?em wra?enie z twojej wypowiedzi.
Kiedy?, a teraz to nie to samo, wi?c nie wypominaj czas?w ... "kiedy to ja by?em na modzie [...]"

Pozdrawiam!

Tak samo mo?emy powiedzie? o obecnych rz?dach, czyli: ,,G?odujesz? Nie. Masz gdzie spa?? Mam. Masz mieszkanie? Mam. No to czego chcesz, jest dobrze'', tylko ?e taki tok my?lenia charakteryzuje cz?owieka, kt?ry jest poniek?d ?lepcem, poniewa? problem nale?y zauwa?a? i likwidowa? w zarodku, ?eby nie pod??cza? si? do przys?owia: ,,M?dry Polak po szkodzie''.

Sprawa jest dosy? prosta, najpierw sp?jrzcie na ten dzia? iSanto: http://tibia.net.pl/forums/653-SMC

A teraz na ten nius Vxra'
3. iSanto zosta? przeniesiony do rangi team. Gratulacje!
Zrobi? konkurs w maju, ola?. Po 2 miesi?cach global, gratz.
Zastan?w si? co ty piszesz... Nades?a?e? mi prac?? Nie. Czy kto ktokolwiek z was, wypowiadaj?cych si? w tym temacie nades?a? mi prac?? Dosta?em a? 0 screen?w. Powiedz mi drogi Kuzynie, czy to pozwala mi prowadzi? dalej ten konkurs?
Mam inny pomys? na SMC, nied?ugo napisz? post.
########################
No dobra, ostatni bonus:

http://tibia.net.pl/forums/222-Turniej-maperski
Dzia?o si?, dzia?o si? i w ko?cu ola? to w pizdu bo nie dosta? pracy. To po kiego istnieje jeszcze ten dzia?? TAM NIC SI? NIE DZIEJE.

W czym przeszkadza Ci, ?e istnieje ten dzia?? Je?eli wy, u?ytkownicy, wywi?zywaliby?cie si? z danego s?owa (bo przecie? by?y zapisy na to), to Turnieje Mapperskie organizowa?bym z wielk? przyjemno?ci?. Osoby, kt?re nie odda?y prac, zgodnie z tym co napisa?em powinny dosta? bana - nie rozda?em ich.
By? mo?e, spr?buj? jeszcze raz zorganizowa? ten konkurs, dla mniejszej ilo?ci u?ytkownik?w i przy innych zasadach. Na razie, chyba a? tak nie wadzi ci ten dzia?? Mo?e zosta??

Szanujmy si?, ej. To, ?e nie dosta?e? prac to nie Twoja wina iSanto i my to rozumiem, ale czy jest sens prowadzi? konkurs dla tak ma?ej ilo?ci mapper?w, kt?ra bierze w nim udzia?? Zastan?wmy si? nad tym. Kolejn? rzecz? jest to, ?e masz na FM'ie obra?acie niekt?rych, a to jest niezbyt fajne i taki przyk?ad daje administracja? ?wietny. Je?li chodzi o SMC - spoko niech trwa, bo mi si? akurat to podoba?o, ?e amatorzy mogli si? zaprezentowa?.

Zaczynacie biadoli? jak pot?uczeni. Co gorsza! Wysnuwaj?c tez?, wedle kt?rej obecn? kadr? nale?y wywali?, pr?bujecie co? ugra? dla siebie, najlepiej pozycje administratora, co? Oczywi?cie nie czujcie si? ura?eni, moje s?owa nie odnosz? si? do wszystkich, ale kilkoro ambitnych manipulator?w twardo agituje w tym w?tku, a co gorsza - idzie wam to jak dziwce w deszcz.

Biadolenie zacz??o si? od zmiany nazwy rang i zakresu ich obowi?zk?w. Problemem nie jest zmiana sama w sobie, a brak jej szerszego opisu, kt?rego tak nieprzerwanie domagaj? si? u?ytkownicy.
kurtis napisał:
Bo rozumiem, ?e ca?y czas k??cicie si? o zlikwidowanie rangi moderatora, a dodania teamu, tak? Szkoda gada?, prawdziwie...
Nie, nie rozumiesz. Domagaj? si? kilkunastu zda? wyja?nienia. Chcesz by? twardym? Nie ma twardych, s? tylko ?le trafieni. Chcesz udowodni? co? sobie, czy u?ytkownikom? Je?li tym drugim, to daremny tw?j trud, oni maj? szczerze gdzie? twoje psychologiczne gry. Pragn? jedynie opisu zaistnia?ej sytuacji.

Je?li chodzi o konkursy, to b??dem kadry nie by? fakt, ?e nie dosz?y one do skutku. Ich pomy?ka polega?a na niedoinformowaniu. Je?li chcecie, aby by?y kontynuowane, sami o to zadbajcie.
isanto napisał:
Dosta?em a? 0 screen?w. Powiedz mi drogi Kuzynie, czy to pozwala mi prowadzi? dalej ten konkurs?
nie, ale to pozwala ci poinformowa? innych, ?e z powodu braku nades?anych prac, konkurs zostaje wstrzymany.

Trudno by? cz?owiekiem prawdziwie pragmatycznym i tylko typowi ekstrawertycy sprawdz? si? na wysokich stanowiskach. Poza tym zdecydowanie wi?ksza cz??? z was nie ma poj?cia, z czym wi??? si? administratorskie obowi?zki. Do tego dochodzi fakt, ze z niekt?rymi lud?mi po prostu nie da si? dyskutowa?, bo wszystko sprowadza si? do tego, ?e selekcja naturalna wykszta?ci?a nasze m?zgi nie dla logiki, ale w celu osi?gni?cia sukcesu reprodukcyjnego. Zatem przesta?cie si? na siebie boczy? i zachowywa? jak dziecko w piaskownicy d?gni?te grabkami w oko. Je?li chcecie zapocz?tkowa? jakiekolwiek zmiany, kto? musi pierwszy wyci?gn?? r?k? na zgode. Uwa?acie, ?e kadra tego nie robi? Zr?bcie to wy. To takie proste.

@Shikate;
to zalezy od tego, co chcesz zmienic?

Ostatnia edycja:

^Droga Kazio? Co my mo?emy zrobi?? Ja teraz ch?tnie pos?ucham, jakie prawa maj? u?ytkownicy, tak cz?sto na tym forum uciszani.

^Droga Kazio? Co my mo?emy zrobi?? Ja teraz ch?tnie pos?ucham, jakie prawa maj? u?ytkownicy, tak cz?sto na tym forum uciszani.

Haha, to Ty si? niczego jeszcze nie nauczy?e?? Nie mamy ?adnych praw, jeste?my zwyk?ymi, szarymi u?ytkownikami.

Zabro?cie nam jeszcze pisa? posty i tematy.

Problem nie le?y w ludziach w kadrze, ale w ich do?? specyficznym nastawieniu do ?wiata, ci?g?ym udawaniu czego?, a jednocze?nie chowaniu si? za dziwnym murem, niepozwalaj?cym "szaremu cz?owiekowi" si? z nimi skontaktowa?. Co si? udaje? Ano najcz??ciej udaje si? zainteresowanie sprawami u?ytkownik?w, ich zdaniem, opini?, udaje si? te? ch?? dialogu z nimi. Popatrzmy nawet na nieszcz?sn? rang? CM (tak, nieszcz?sn?, cho? moj?, mam tego ?wiadomo??). Czemu (i przede wszystkim komu) mia?a ona s?u?y?? Ot?? chodzi?o o popraw? kontakt?w na linii kadra-u?ytkownicy i obiektywne rozpatrywanie skarg na bezpodstawne lub nieregulaminowe ostrze?enia nadane przez kadr?. To drugie si? zgadza, z ci??kim b?lem serca (i obawiam si?, ?e nie tylko serca) Kurtisowi uda?o si? prze?kn?? t? gorzk? pigu?k? - jest g?os w sprawie odwo?a? (oczywi?cie po kilku interwencjach Pico, a jak?e, swoje te? trzeba by?o powalczy?), super. Ale poza tym ta ranga mia?a dawa? wi?cej. Mia?y by? tak?e korzy?ci dla kadry, czyli uczynienie z CM pewnego po?rednika w jej relacjach z "ciemnym ludem". Tymczasem moja ranga jest niczym innym, jak bol?cym, rosn?cym wrzodem na dupie kadry, traktowana jak z?o konieczne i marginalizowana. Okej, mo?na tak dalej - pytam tylko: po co by?o stwarza? pozory, uprawia? jak?? gr?, je?li tak naprawd? ma si? w dupie u?ytkownik?w?
Kolejny przyk?ad - ostatni temat. Znowu mamy pr?b? jakiej? dziwnej zabawy, gry pozor?w. W tym wypadku mamy do czynienia z prezentacj? (ma?o klarown?) pewnego pomys?u, a gdy pojawiaj? si? dok?adniejsze pytania co do tej "wizji" m?wi si?, ?e przecie? to nie powinno nikogo interesowa?, bo tak naprawd? nie dotyczy u?ytkownik?w, a nawet jak dotyczy to i tak zosta?o ju? przedstawione (oczywi?cie dostatecznie jasno). Odbywa si? jaka? ?mieszna zabawa, troszk? jak u dzieci w przedszkolu, dialog sprowadza si? do odbijania pi?eczki, typu:

-A po co?
-A po to.
-A jak?
-A srak.

Tak mog? sobie porozmawia? z moj? siostr?, gdy ta przyjdzie z przedszkola, ale ona ma 5 lat, a cz?onkowie kadry jak ?miem twierdzi? troszk? wi?cej.
Musi si? zmieni? tylko jedna rzecz i to nie jest jakakolwiek osoba z kadry. Ta rzecz to my?lenie. Trzeba je przede wszystkim w??czy?, a nast?pnie zacz?? u?ywa?. Bez olewki i ci?g?ych przepychanek.

Dobra...
Mimo, ?e sam wraz Shikate awanturowa?em si? najg?o?niej - przeczyta?em wszystko jeszcze raz, przemy?la?em to i doszed?em do wniosku, i? nie ma si? o co czepia?.
Upominamy/Upominacie si? setki razy o wyja?nienie nowej zmiany gdy - patrz?c pod innym kontem - zamiast siedzie? i marnowa? czas na awantury i pisanie post?w sami mogli?cie pomy?le? jaki by? cel tej innowacji, jak przebiega, do czego doprowadzi. Nie dali?my im nawet szansy na odezw? (nie m?wi? tu o aroganckich postach pewnej osoby - nie wym?wi? po nicku), ale o postach jakie pisali u?ytkownicy "starzy" do?wiadczeniem gdzie mieli troch? racji a my odwracaj?c kota ogonem mieszali?my ich lub ich wypowied? z b?otem.

Wiem, ?e zaraz pewnie kto? co? odpowie w stylu "Dwulicowiec", "Nie masz racji bo to/tamto".... Zanim zaczniecie sia? dalsz? krytyk? - Przeczytajcie jeszcze raz co napisali u?ytkownicy, "stara" (bez urazy) kadra i zastan?wcie si? czy warto dalej sia? zam?t?

Reg. Quomak

Ta kadra ju? wiele razy sia?a zam?t, i tak w k??ko. My?l?, ?e nie ma tego co przed?u?a?.

Ta kadra ju? wiele razy sia?a zam?t, i tak w k??ko. My?l?, ?e nie ma tego co przed?u?a?.

Tak, tylko faktycznie zobacz, ?e ca?y czas widzimy win? po stronie kadry (nie ukrywam nie przepadam za pewnym kadrowiczem) aczkolwiek znajdzie si? tam par? spoko os?b.
Zobaczymy jak zadzia?a ta zmiana i potem si? wypowiadajmy. Mo?e warto da? jej szans??

Kazia ma jak zwykle racj?. Mo?e zamiast k??ci? si? w bzdurnych tematach porozmawiajmy w hydeparku o czym? innym, albo w innych tematach o Tibii czy Lolu. Ja wiem, ?e takie tematy jak ten s? ciekawe, emocjonuj?ce, ale one s? r?wnie? bezsensowne i budz? jedynie wrogo??. Zacznijcie pisa? normalne posty, bo to my, u?ytkownicy tworzymy forum i to od nas zale?y sukces tego forum. Ja wiem, ?e wszystkie zas?ugi czy pora?ki s? przypisywane kadrze, ale mo?e jednak warto spr?bowa? budowa? to forum nie na trupach poprzedniej kadry, a zacz?? z ni? wsp??pracowa?, jak pisz? to od dw?ch lat...

Tak, tylko faktycznie zobacz, ?e ca?y czas widzimy win? po stronie kadry (nie ukrywam nie przepadam za pewnym kadrowiczem) aczkolwiek znajdzie si? tam par? spoko os?b.
Zobaczymy jak zadzia?a ta zmiana i potem si? wypowiadajmy. Mo?e warto da? jej szans??

Ale tu nie chodzi o t? g?upi? zmian? nazw rang, bo to jest kolejny etap gry pozor?w. Pozoruje si? prac?, a ludzie wok?? tego buduj? dyskusj?, zupe?nie niepotrzebnie. Ta "zmiana" ju? wesz?a i nie ma si? co nad ni? rozwodzi?. Trzeba przede wszystkim nauczy? kadr? szanowania ludzi, a tego nie ma i jest to du?o powa?niejszy problem ni? jaka? beleczka pod nickiem kadrowicza, i tak ka?dy dalej nazywa globala globalem a moda modem, nic si? przecie? nie zmieni?o.

Ja pozostaje przy swoim zdaniu wi?c na mnie nie licz Quomak. Skoro nawet administrator od TRO nie wie co jest grane to co dopiero my.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry